skateparker och poesigrupper

Nu är vi på väg hem från Avesta där 12 ungdomar från fyra kommuner under dagen samlat in 115 unga personers röster om kulturen i Dalarna och själva satt ihop ett dokument med svar på hur de vill delta i kulturen och vad de vill se i Dalarna. Förutom skateparker och poesigrupper kom det upp förslag på teater för människor med funktionshinder och att få lära sig att göra film.
Imponerade politiker tog emot resultatet och de verkade själva rätt sugna på att arbeta med liknande metoder för att få fram resultat under kort tid. Vi får väl se om vi får komma tillbaka:) Och jag kan lova att vi kommer att få se mer av de här fantastiska ungdomarna som deltog.
Tack Ulrika för ditt fantastiska arbete som gjorde det möjligt och tack alla ni på Verket i Avesta för ert extremt goda värdskap!

Avesta på lördag!

Nu förbereder vi inför lördag på Verket i Avesta. Mellan kl 10 och 16 blir det inflytande på den kulturplan som Dalarna håller på att skriva. Kommunerna kommer lämna in sina planer nästa vecka och då kommer även resultatet av inflytandeprocessen på lördag att vara med. Kul!
Hoppas vi ses i Avesta!

Första advent i Dalarna – anmäl dig!

Den 26 november kl 10-17 bjuder Landstinget Dalarna och Scenkonst Dalarna in till en inflytandeprocess/workshop i Avesta.

Är du mellan 14-20 år och vill vara med så anmäl dig till ulrika.ohrn@ltdalarna.se så fort du kan. Det finns nämligen bara plats för 20 deltagare på varje ställe. När du anmäler dig passa på att berätta om du är allergisk, glutenintolerant, vegetarian eller annat som är bra att veta med tanke på att du kommer att bli bjuden på lunch och fika. 
Alla resor samordnas och du får din resa betald.

Här kan du läsa och lyssna på Ulrika som blir intervjuad av Dalanytt. Och här kan du läsa vad DT skrev den 17 november.

Full fart i Dalarna, helt enkelt!

Mer musik, LAN och graffiti

Igår var vi på Åskars i Tierp och träffade 17 estetelever som kom med många bra tips på hur politiker ska möta ungdomar och hur kulturen ska se ut för att unga i Tierp ska vilja delta. Fler musikevenemang och gatumusikanter, LAN-parties och kontrollerad gatukonst var några av önskemålen.

Det var extra roligt att Pia-Marit Ekström, kulturskolechef och kultursekreterare för barn och unga, och Mathiaz Boström, ungdomskonsulent, båda från Tierps kommun, var med. Nu får vi se vad som händer både i Tierp och Uppsala län efter det här!

Vår nya hemsida

Just nu håller vi på att bygga upp den här sidan så att den ska fylla tre funktioner;
– du ska kunna följa projektet och de olika regionernas deltagande
– du ska kunna få tips, råd och hitta människor att kontakta om du vill veta mer
– och så hoppas vi naturligtvis att du ska bli inspirerad!
För det blir vi! Alla människor, goda exempel och allt engagemang. Det är inte utan att man blir lite tårögd ibland.

Och har du tips på hur sidan kan bli bättre så hör gärna av dig till mig!

Kulturcafé i Uppsala län

engagerade ungdomar är djupt försjunkna i datorer och mobiltelefoner i sin jag på andra ungas åsikterOm en vecka, den 14 november, kommer vi till Tierp där vi kommer att träffa 17 unga på Åskars. Förra gången var vi i Gottsunda och vi räknar med lika mycket engagemang och glädje den här gången och kanske framför allt ett lika bra resultat.