Kombinera kultur, friluftsliv och sport

Lördagen i Östersund gav massor med matnyttig input till politikerna i Jämtlands län. Bland annat efterfrågades trygghet och långsiktighet i kulturplaneringen. ”Det är jobbigt att inte kunna planerna framåt eftersom man hela tiden är beroende av att det finns pengar nästa år.” Det kom också fram många röster som vill ha ett kulturhus även i Östersund och en vilja att kombinera kultur, friluftsliv och sport mer. En annan sak som var tydlig var att politikerna och unga är ense om att satsa på t ex Jamtli.
En kul, inspirerande och givande dag!

Och Jämtland är verkligen en riktig pärla! Dit åker jag gärna igen.

Östergötland mot Östersund

Har precis lämnat en presentation av Inflytandeprojektet för Östergötlands kulturpolitiker och är jag på väg till Jämtlands län för att genomföra en inflytandeworkshop tillsammans med Joakim Rindå i Östersund. Förväntningarna är höga som vanligt så allt är som det ska:)

Utvärderingar

Nu har jag nästan landat efter ytterligare en lyckad och inspirerande inflytandeworkshop, den här gången i Sköldinge, mellan Flen och Katrineholm i Sörmland.  Så nu är det dags att skicka utvärderingar till alla deltagare de senaste veckorna och se om de är lika sugna på att fortsätta jobba för ungt inflytande som vi.

Sörmland nästa!

Imorgon ska Åsa Lundmark och jag träffa 17 sörmlänningar på Åsa Folkhögskola i Sköldinge, strax utanför Katrineholm. Beställare av Inflytandeprojektet i Sörmland är Åsa Kratz, som också kommer att vara på plats. Kan finnas en viss risk för förvirring:)
Kul ska det bli i alla fall!

Blekinge

Tjugo otroligt inspirerade och inspirerande unga tog sig an Blekinges kultur på Scandic Hotell i Karlskrona i lördags. Och två imponerade politiker tog emot resultatet när dagen var slut! Nu får vi se vad som händer i Blekinge framöver.