Jönköpings län

Den 7 december besökte Inflytandeprojektet Jönköpings län och projektet ”Det händer nu”. Det som från början planerades var två workshopar – en i Vetlanda och en i Jönköping men av olika omständigheter så slogs de båda workshoparna ihop till en gemensam på Kulturhuset Spira som blev väldigt intensiv och innehållsrik.

Det här skickades ut till unga i länet som vill vara med och skapa kultur i Jönköpings län framöver. Vill du ladda ner inbjudan så finns den som pdf så är den här Inbjudan Inflytandeprojektet 1415

Vi vill skapa grunden för att jobba framåt och då behöver vi dig!
Nu inleder Riksteatern nationellt, Riksteatern i Jönköpings län och Landstinget i Jönköpings län den tredje och avslutande delen av projektet ”Det händer Nu”.

Under de två tidigare delarna av projektet har det uppstått en fantastisk grupp personer i
åldern 16-27 år, som bland annat arbetade med Jönköpings läns Barn- och ungastrategi
och som fick åka på Teaterdagarna i Hallunda. Några av dem kommer att åka på en
arrangörsutbildning i Göteborg nu i november. Vissa personer i gruppen har också arbetat
i olika arrangemang på Kulturhuset Spira i Jönköping. !
Vad händer då i tredje fasen?

Om du tänker dig Kulturhuset Spira, museerna, biblioteken eller länets teaterföreningar; dessa verksamheter skulle kunna bli så mycket bättre om de fick lära känna dig och ta in din kunskap, dina tankar och idéer. Du sitter på kunskap som de inte har i sina organisationer men som de så väl behöver för att utvecklas. Och varför inte skapa en win-win genom att låta personalen eller medlemmarna dela med sig av sina kunskaper och till viss del utbilda dig, för att ni så småningom tillsammans ska kunna skapa arrangemang?!

Lördagen den 6 december alternativt söndagen den 7 december vill vi träffa- och lära känna dig som är i åldern 16-27 år och som är hemmahörande i Jönköpings län.
Under dagen
-lär du känna andra kulturintresserade från hela länet
-tar vi tillsammans fram en plan på hur vi kan jobba med er på olika sätt i länet
-tar vi fram en plan på vad vi skulle kunna arrangera och skapa tillsammans i länet
-får du information om Riksteatern
-kommer vi också göra en massa annat knasigt och kul tillsammans

Tillsammans med Ulrika Öhrn, Malena Wellander från Riksteatern och Julia Sandwall, kommer du och dina vänner få en intensiv och rolig dag. Vi börjar med att fika tillsammans kl 10.00 och kl 16.00 är vi klara. Någon gång under dagen bjuder vi på lunch. Den som känner för det kan därefter stanna kvar för eftersnack.
Vi betalar självklart din resa inom länet, så spara alla kvitton så får du pengar när du kommer. Om du inte vet hur du ska ta dig dit, hör av dig så ordnar vi det.

Välj den ort som passar dig bäst:
6 december kl. 10-16 på Stadshotellet i Vetlanda
7 december kl. 10-16 på Kulturhuset Spira i Jönköping
Anmäl dig till Marianne Lindqvist på Kulturhuset Spira, marianne.lindqvist@riksteatern.se, senast måndagen den 24 november. Skriv att du kommer och om du behöver specialkost. Frågor tar du med Julia Sandwall.

Det finns bara 20 platser till respektive ort (sammanlagt 40 platser) och vi vill ha en så blandad grupp som möjligt så om du inte kommer med den här gången blir det fler tillfällen. Vi hör av oss och bekräftar att du kommit med senast den måndagen den 1 december.

Hoppas vi ses!
Ulrika Öhrn, Riksteatern
Malena Wellander, Riksteatern
Julia Sandwall
Riksteatern/Landstinget Jönköpings län, tel. 0735-053834, julia.sandwall@riksteatern.se